Скорлупа кокосових горіхів є важливою сировиною для отримання деревного вугілля в світі, особливо в країнах, що розвиваються, таких як Індонезія, Малайзія, Індія. Вугілля з шкаралупи кокоса використовується в багатьох галузях завдяки своїм перевагам і важливих властивостей. Більш того кокосове вугілля можна подрібнити і використовувати для виробництва гранульованого активованого вугілля. Завдяки своєму приємному запаху кокосове вугілля визнали одним з кращих видів палива для приготування їжі.
Існує багато способів виробництва кокосового вугілля, але найбільш рентабельним є виробництво за допомогою спеціальної вуглевипалювальної печі використовуючи при цьому процес піролізу, який має на увазі спалювання скорлупи кокоса в обмеженій кількості кисню. Важливо знати, що кисень може зруйнувати скорлупу, якщо повітря не буде обмеженим. З метою отримання високоякісного деревного вугілля необхідно використовувати чисту, повністю висушену і натуральну скорлупу кокосового горіха.
Переробка скорлупи кокоса в першу чергу включає карбонізацію і потім подрібнення її в порошок дозволяючи при цьому отримати різну форму і розмір деревних брикетів.
Для цієї мети використовують вуглевипалювальну піч і обладнання для переробки деревного вугілля в порошок. Піч повинна підтримувати температуру 200-500°C.
Розглянемо переваги використання брикетів з скоррлупи кокосового горіха. Перш за все це екологічно чистий продукт, який зроблений із стійких природних ресурсів. Зміст золи - близько 0,6% і лігніну - близько 36,5%, що допомагає легко перетворити скорлупу в брикети. В результаті менше попелу потрапляє в навколишнє середовище під час горіння. На додаток, ці брикети є безпечними і легко розпалювати. Кокосові брикети не виділяють токсичних газів, тому вони безпечні для використання в кулінарії або металургійної промисловості, як паливо.
Таким чином, скорлупа кокоса є хорошою сировиною для виробництва деревного вугілля з кокоса. Процес перетворення шкаралупи в деревне вугілля включає процес видалення вологи з сировини при обмеженій кількості кисню. Це передбачає використання спеціальної вуглевипалювальної печі для карбонізації кокосової шкаралупи і виробництва високоякісного деревного вугілля. Вугілля з шкаралупи кокосового горіха широко застосовується в кулінарії і металургійної промисловості. Це також відмінна сировина для виробництва активованого вугілля.
Вугілля з скорлупи кокоса виготовлене на ВП-3 ЄВРО-m в Індії